Afschriften
 • Wat moet ik invoeren via HetHuishoudboekje.nl?
  Om te kunnen zien waar u uw geld aan uitgeeft moet u in iedergeval al uw afschriften invoeren. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om ook in de gaten te houden hoeveel geld u contant uitgeeft. Als u dat wilt, moet u ook al uw bonnetjes invoeren. Telkens als u voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld een maand) klaar bent met het invoeren van alle afschriften (en eventueel bonnetjes) zijn alle overzichten en grafieken direct klaar om te bekijken.

 • Ik wil een regel van mijn afschrift invoeren, maar ik kan geen juiste post vinden. Wat moet ik nu doen?
  De posten die u standaard krijgt zullen voor veel mensen voldoende zijn. Toch kunt u zelf als u dit wilt zelf posten aanmaken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen omdat u gedetailleerdere informatie wilt over uw uitgaven, of dat u een uitgave- of inkomstenpost heeft die gewoonweg niet in het lijstje staat. Hiervoor klikt u onder het kopje 'Beheer' op 'Posten'. Nu kunt u kiezen om wat voor post het gaat. Vervolgens kunt u met de knop 'Toevoegen' een nieuwe post toevoegen. Eventueel kunt u hier ook posten wijzigen of verwijderen.

 • Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van een afschrift. Hoe kan ik dit herstellen?
  U kunt onder 'Beheer' klikken op "Bij en afschrijvingen". Hier kunt u de betreffende mutatie terugzoeken. Als u voor de regel klikt op het handje, kunt u de mutatie wijzigen.

 • Hoe kan ik het saldo van mijn bankrekening opgeven?
  Als het om een bankrekening gaat die nog niet in HetHuishoudboekje.nl staat, kunt u die onder de knop 'Posten' invoeren. Bij het invoeren kunt u direct het banksaldo opgeven van het afschrift waarmee u begint in te voeren.
  Als u van een bestaande bankrekening het saldo wilt invoeren kunt u onder 'Posten' op het handje klikken voor de betreffende bankrekening. Daarna kunt u het saldo invoeren. U hoeft overigens maar eenmalig (bij het begin) het saldo op te geven. In het vervolg wordt het saldo namelijk automatisch berekend.

 • Mag ik regels van mijn afschriften overslaan?
  In principe zullen wij u tot niets verplichten, maar op het moment dat u niet alle regels van uw afschriften invoert, zullen de overzichten en grafieken niet helemaal correct zijn. Wij adviseren u daarom altijd alle regels in te voeren. Als u geen idee heeft op welke post u een regel moet invoeren, kunt u altijd kiezen voor 'Diverse inkomsten' of 'Diverse uitgaven'.