Het Huishoudboekje is vernieuwd, uitgebreid en verbeterd!

Het Huishoudboekje is vernieuwd, uitgebreid en verbeterd!
Geschreven door Robert op zaterdag 10 november 2018

Afscheid van het oude en ruimte voor het nieuwe!

Na een lange periode nemen wij vandaag toch echt afscheid van het oude vertrouwde HuisHoudboekje. Met als vervanging een gloednieuw, up-to-date en uitgebreider nieuw systeem en website.

De afgelopen maanden zijn wij achter de schermen heel druk geweest met het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van een nieuwe website en moderner systeem.

Het nieuwe systeem zal een flink aantal verbeteringen hebben tegenover de oude versie.

Verbeteringen

Een aantal kenmerken hiervan zijn:
 • Vernieuwde interface: ruimer, overzichtelijker en makkelijker
 • Sneller: met het nieuwe platform is alles ook vele malen sneller geworden
 • Mobiel vriendelijk: zowel de website als het systeem van het Huishoudboekje is op elk mobiel apparaat goed te gebruiken
 • Moderner: met het nieuwe ontwerp zetten we een enorme stap richting een veel modernere versie van het systeem
 • Gebruiksvriendelijker: ondanks dat de meeste functies uit het oude systeem gewoon nog aanwezig zijn, hebben wij erg ons best gedaan om de manier van invoeren, het opbouwen van formulieren en overzichten nóg gebruiksvriendelijker en eenvoudiger te maken
 • Een aantal hele handige nieuwe functies zoals bijvoorbeeld budgetten en de financiële kalender

Ook kunt u vanaf nu tijdens kantoortijden direct in contact met ons komen door middel van de chat optie welke u rechtsonder in de hoek kunt vinden. Het is de blauwe cirkel met de twee tekstballonnetjes er in. We staan dus graag voor u klaar om te helpen als u er even niet uitkomt!

Nieuwe modules en functies

Naast het vernieuwen en moderniseren van de website was het ook hoog tijd voor een aantal nieuwe functies die het inzicht krijgen in uw financiën nog makkelijker moeten maken. Voor veel van deze functies hebben wij ook naar eigen ervaringen gekeken en bij andere gebruikers om input gevraagd.

We zetten de nieuwe functies even op een rijtje:

 • Budgetten en prognoses: hou bij hoeveel u in een maand uitgeeft en krijg duidelijk zicht wanneer u te veel aan het uitgeven bent
 • Transacties importeren: u kunt vanaf nu eenvoudig de banktransacties in CSV formaat importeren, zo hoeft u deze niet meer handmatig in te voeren.
 • Automatische herinnering: om u te helpen uw Huishoudboekje up-to-date te houden sturen wij u een reminder wanneer er 5 dagen geen activiteit meer is geweest. Uiteraard kunt u deze optie zelf uitschakelen.
 • Financiële kalender: met de financiële kalender ziet u precies wanneer u bepaalde vaste lasten moet betalen
 • Openstaande facturen melding: op uw bureaublad ziet u een lijst van openstaande facturen en hoeveel dagen u nog heeft om te betalen.
 • Bonnetjes splitsen: wanneer u een bonnetje heeft van een contante betaling, maar de inhoud bestaat uit verschillende dingen, kunt u deze vanaf nu splitsen en elk bedrag op een aparte groep zetten.
 • Vaste lasten betaling bijhouden: bij het importeren of toevoegen van transacties kunt u een betaling nu ook aan een vaste last koppelen. Zo kunnen wij u later inzicht geven in welke vaste lasten u in een bepaalde maand wel of niet betaald heeft.
 • Categorieën zelf beheren: in het nieuwe systeem heeft u de mogelijkheid om zelf de categorieën te beheren.
 • Relaties: u kunt vaste lasten aan een relatie koppelen, dit is bijvoorbeeld de aanbieder van uw electra of uw woningbouw vereniging.

Een Premium account

Met het nieuwe systeem komt ook het Premium account mee, een aantal van de nieuwe functies en modules zijn enkel beschikbaar wanneer u gebruik maakt van een Premium account.

Nu zult u misschien denken: "het was altijd gratis, waarom nu ineens een betaalde Premium account?". Dat is eigenlijk heel simpel: we willen voor u als gebruiker veel tijd en energie besteden om de vernieuwde website en het systeem bij te houden. We zullen dus nog veel meer nieuwe functies en opties bij gaan ontwikkelen en dit kost tijd en geld.

Echter hoeft u niet van de de kosten te schrikken: met een zeer bescheiden € 0,99 euro per maand heeft u al een Premium account. Wanneer u het in één keer voor een jaar afneemt betaalt u slechts € 9,99 euro per jaar wat neer komt op € 0,83 euro per maand. 

Om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe website, functies en modules krijgt u de eerste maand vanaf het moment dat u inlogt of registreert van ons een gratis Premium account. Deze stopt na deze maand volledig automatisch tenzij u zelf het automatisch verlengen activeert.

De toekomst

Wij zijn van plan om actief bezig te blijven met nieuwe ontwikkelingen van de website en het systeem.
Zo staan er al een aantal uitbreidingen op de planning die wij binnen een aantal weken al hopen te bouwen en toe te kunnen voegen aan uw account.
Een aantal van deze functies zijn:

 • Uitgebreidere statistieken: dit houdt in meer grafieken met meer inzicht
 • Per maand inzien of u bepaalde vaste lasten wel of niet heeft betaald
 • Uitgaven patronen vergelijken met andere maanden
 • Openstaande facturen in de financiële kalender

Dit zijn een aantal opties van de vele die we nog willen ontwikkelen. Heeft u zelf een goed idee voor iets nieuws, neem hiervoor gerust contact met ons op, wij ontvangen graag alle feedback en ideeën die kunnen helpen om uw Huishoudboekje te verbeteren.


Tot slot

Wij zijn zoals eerder gezegd druk bezig geweest en hebben veel tijd en energie gestoken in dit mooie, nieuwe systeem. Daarom horen wij natuurlijk heel graag wat u er van vindt, dus stuur ons gerust een e-mail met uw feedback!

Daarnaast willen we nog het volgende melden: voor de lancering hebben wij het systeem met een groot team uitvoerig getest. Ondanks deze test kan het zijn dat er nog wat kleine 'kinderziektes/bugs' aanwezig zijn in het systeem. Buiten dat wij van elke foutmelding automatisch op de hoogte worden gebracht, kunt u ons en u zelf ook helpen door in zo'n situatie direct contact met ons op te nemen. Dit kan via de chat functie, maar uiteraard ook gewoon via een e-mail bericht.

Wij hopen dat u met veel plezier gebruik zult maken van onze nieuwe website.

Met vriendelijke groet,

Robert
HetHuishoudboekje

Begin vandaag nog, het is écht vrijblijvend!

Bent u er nog niet helemaal zeker van? Probeer het gewoon eens, het kost niets en u zit nooit ergens aan vast.
U krijgt van ons de eerste maand Premium helemaal gratis zonder enige verplichting, als u dit niet verlengt stopt dit automatisch. U zit écht nergens aan vast!

Direct gratis uitproberen